« Takaisin

SaPKo 90: Toni Koivunen – Aikani Savonlinnan Pallokerhossa

2.1.2019
Kategoria: SaPKo 90

Toni Koivunen s.1971 Lahdessa. Pelipaikaltaan Toni Koivunen oli keskushyökkääjä.

Koivunen pelasi urallaan Sm-liigassa yli 800 ottelua. Lisäksi hän kiekkoili uransa aikana Ruotsin, Tanskan ja Ranskan pääsarjoissa. Nykyään hän toimii siviilityönsä ohessa Iitti Hockeyn valmentajana.

Hän pelasi uransa alkuaikoina SM-liigassa Reippaassa kolme kautta, kunnes siirtyi kaudeksi 1994–1995 I-divisioona-joukkue SaPKoon, josta hän palasi kesken kauden SM-liigaan ja Rauman Lukkoon.

SaPKossa Koivunen saalisti pelaamassaan 32 ottelussa 38 pistettä!

Toni Koivusen Eetu poika pelaa nyt Savonlinnassa toista kauttaan keskushyökkääjänä/laitahyökkääjänä.

Toni Koivunen: Aikani Savonlinnan Pallokerhossa

Itä-Savon lehti-leike päiväyksellä 27.10.1994 kertoo seuraavaa, ”SaPKon maalintekijä Tommi Turunen, syöttäjä Toni Koivunen”. Tämä on ehkä päällimmäinen ja kirkkain muisto lyhyestä urastani Savonlinnan Pallokerhon joukkueesta kaudella 1994-1995. Tarkalleen ottaen noin puolikkaasta kaudesta. Rauman Lukko osti minut ja Tommin joululta Lukkoon ja Duffan Risto luopui siinä vaiheessa kautta vain minusta, niin Tommi jäi vielä kauden loppuun, ennen kuin siirtyi Raumalle.

Oikeastaan minun ei pitänyt Savonlinnassa pelata kyseisellä kaudella, vaan suuntani piti olla Hämeenlinna ja HPK. Asiat ei aina mene niin kuin kuvittelee itse, niin suunnitelmat muuttui kauden kynnyksellä ja ei ollutkaan joukkuetta. Soitin Duffalle ja hän lupasi try-outin kautta mahdollisuutta antaa näyttöjä Marski-Cupissa Mikkelissä. Peli riitti Ristolle ja hän sanoi, ettei tarvitse toista peliä pelata. Ajattelin, että ei se nyt niin huonosti mennyt omasta mielestäni. Tähän Risto totesi, että ei niin ja jos opiskelu paikka Savonlinnasta järjestyy, niin tervetuloa Pässi-paitaan.

Kajannon Jorilla kun oli suhteet kunnossa kaupungissa joka puolelle, niin myös opiskelu paikka järjestyi Terveydenhuolto oppilaitoksesta. Karppasen Petellä asustelin pari ensimmäistä viikkoa, ja sitten sain Casino-saarelta unelma yksiön asunnokseni. Joukkue otti hyvin lahtelaisen vastaan ja parhaiten ystävystyin Räsäsen Pasin kanssa, kun asuttiin saaren sillan molemmilla puolilla.

Pelit kulki mallikkaasti joukkueella ja itselläkin, ja joululta tuli siirto Raumalle. SaPKo eteni aina liiga-karsintoihin asti Ilvestä vastaan, mikä kuvastaa joukkueen sen kauden iskukykyä hyvin.

Savonlinnan aika oli muutenkin antoisaa ja oman elämäni mullistavaa aikaa. Tapasin koulussa kauniin tytön (Marika) kenen kanssa olemme olleet nyt 23 vuotta naimisissa ja kulkeneet jääkiekon myötä niin Ruotsissa, Tanskassa kuin Ranskassakin asti. SaPKolla oli iso vaikutus minun kiekkoilijan uraani ja olen erittäin ylpeä, että sain edustaa Pässi-paitaa 94-95 kaudella. Tälläkin kaudella tulee vierailtua Talvisalossa useammankin kerran, koska poikamme Eetu pelaa nyt toista kautta SaPKossa, joten perinteet jatkuu.

Nähdään siis hallilla.

Kiekkoterveisin, Toni Koivunen

Koivunen Jypin keräilykorttisarjassa noin 20 vuotta sitten.

Eetu Koivunen