« Takaisin

SaPKo 90: Jori Kokkonen SaPKon päävalmentaja 2005-2008

14.12.2018
Kategoria: SaPKo 90

1. Kuka olet ja miten elämä on kuljettanut sinua sitten (SaPKo) aikojen… ?

2. Mikä ja milloin oli/on rooli tai tehtävä SaPKossa ?

Jori Kokkonen, pelannut juniorina SaPKossa Leijonaliigasta A-nuoriin, jonka jälkeen Edustusjoukkueeseen. Tästä kahdeksi vuodeksi Ruotsin Allsvenskaniin ja sieltä Vaasan Sportin kahden kauden jälkeen takaisin Savonlinnaan pelaajaksi ja sitten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Tällä hetkellä toimin Juniori-Sapkon valmennuspäällikkönä. Huom! (syksyyn 2018) ja nyt on valmentajana Italiassa.

3. Mikä oli SaPKon merkitys omalle urallesi pelata tai valmentaa tai toimia SaPKossa?

SaPKo kasvattajaseurana on mahdollistanut pelaamisen omassa kotikaupungissa koko pelaajapolun läpi sekä myöhemmin toimia valmentajana.

4. Ketkä olivat oman aktiiviaikasi (tehtävästä riippuen) mieleenpainuvimpia pelaajia tai henkilöitä?

Pelaajana edustusjoukkueessa meillä oli muutamina vuosina hyviä kenttiä ja niissä hyviä pelaajia joiden kanssa sain pelata mm. Samu Wesslin, Mika Kilpeläinen, Jukka Laamanen ja Vesa Karjalainen. Valmentajana arvostin kokeneita pelaajia, jotka jaksoivat tahkota sarjaa vuosia.

5. Mitkä olivat toimikautesi huippuhetkiä tai huippukausia. Onko joku ottelu tai tapahtuma, mikä et unohda? Entä Suurimmat pettymykset?

Sain kokea sekä pelaajana että valmentajana SaPKon sarjatason nousun Suomi-sarjasta Mestistasolle. Pettymyksiä varmaankin yksittäisten pelien tappiot.

6. Olet varmaan seurannut SaPKo pitempään. Mikä on mielestäsi  muuttunut vuosikymmenten saatossa Savonlinnassa ja SaPKossa?

Toiminta on muuttunut ammattimaisempaan suuntaan varsinkin urheilupuolella. Seuran pelaajapolku on muuttunut lähivuosina varsin radikaalisti, tällä hetkellä lahjakkaimmat pelaajat lähtevät C-ikäisinä pois Savonlinnasta liigapaikkakunnille hakemaan tasokkaampia pelejä. Osa muualle lähteneistä pelaajista palaa takaisin aina edustusjoukkueeseen asti valmiimpina pelaajina.

7. Nimeä kaikkien aikojen SaPKon tähtikentällinen (SaPKossa pelanneet) Kuka on ollut mielestäsi SaPKon paras pelaaja kautta aikojen?

Tähän listaukseen tulee ainoastaan Sapkon pelaajapolun läpi käyneitä pelaajia: MV Jarmo Myllys, P Jukka Laamanen, Jussi Pekkala, H Vesa Karjalainen, Tommi Turunen, Tuomas Vänttinen. Paras Jukka Laamanen.

8. Miten harjoittelu on pelaajan tai valmentajan näkovinkkelistä muuttunut omana aikanasi?

Harjoittelu on muuttunut ammattimaisemmaksi, pelaajat eivät juurikaan käy töissä.

9. Olosuhteista puhutaan paljon – Millaiset olivat olosuhteet aikanasi pelata tai valmentaa SaPKossa.

(Tekojää tuli Savonlinnaan 1966 ja nykyinen jäähalli valmistui 1978 jaharjoitushalli valmistuu 2018)

Olosuhteiden taakse ei kannata mennä, omalla / valmentajan mielikuvituksella voi pelaajaa kehittää. Toki pelaajien hankkiminen muualta helpottuu kun olosuhteet ovat nykyaikaiset.

10. Tuleeko mieleen, joku erikoinen tapaus tai asia tai sattuma SaPKo ajoilta ( jonka voi jo nyt kertoa)?

Toimiessani valmentajana SaPKossa pelasimme vieraspelin Lempäälässä Lekiä vastaan. Sen hetkinen joukkueenjohtajamme seurasi peliä vaihtoaitiossa kaukalon vieressä. Peliä oli pelattu noin viisi minuuttia, kun kiekko tuli vastustajan vaihtoaitioon, josta luukulla oleva maalivahti nappasi kiekon kiinni räpylällään. Meidän jojo heitti vastustajan varamaalivahdille, että se olikin ainut kiekko minkä tässä pelissä tulet torjumaan. Varamaalivahti kimpaantui tästä ja heitti kiekon räpylästä meidän joukkueenjohtajaa päin osuen kevyesti häntä päähän. Tästä osumasta joukkueenjohtaja ”kaatui” ja kävi kovan huudon saattelema pitelemään päätänsä. Tuomarit tulivat paikalle ja antoivat varamaalivahdille 10 min. käytösrangaistuksen. Peli päättyi muistaakseni tasapeliin.

11. Jos saisit päättää, miten muokkaisit suomalaista jääkiekon pääsarjojen  sarjajärjestelmää? Onko nykymuotoisella Mestiksellä tulevaisuutta?

Sarjoja avoimeksi esim. joka viiides vuosi.

12. Onko Savonlinnassa  joskus mahdollista pelata jääkiekkoa nykymuotoisella pääsarjatasolla?

Ei ole mahdollisuuksia.

13. Mitkä ovat mielestäsi SaPKon huippusaavutukset tai kohokohdat (Nousu Suomi Sarjaan 1964, Nousu Mestaruusarjaan 1966, Sm -sarja karsinnat 1973, Linna Hockeyn aika 1980 -luvun alussa, Liigakarsinnat 1995, Mestismestaruus 2017 vai joku muu asia tai kokonaisuus)?

Liigakarsinnat 1995.

14. Mitkä ovat terveiset 90 -vuotiaalle Savonlinnan Pallokerholle ja Savonlinnalaiselle jääkiekolle?

Onnittelut ja pitkää ikää!