« Takaisin

SaPKo 90: Janne Sinkkonen SaPKon päävalmentaja 2013-2015

7.12.2018
Kategoria: SaPKo 90

1. Kuka olet ja miten elämä on kuljettanut sinua sitten (SaPKo) aikojen… ?

Kahden Savonlinnassa vietetyn kauden jälkeen siirryin Itävaltaan jossa valmensin maan toiseksi korkeimmalla tasolla EHC LUSTEAUTA. Kyseisen kauden jälkeen vietin valmennuksellista vapaa koska oikeaa paikkaa itselleni ei löytynyt. Tammikuusta 2018 alkaen olen ollut Iisalmen Peli-Karhujen päävalmentajana Mestiksessä.

2. Mikä ja milloin  oli/on rooli tai tehtävä SaPKossa ?

Toimin päävalmentajana kaudet 2013-15 (2 KAUTTA)

3. Mikä oli SaPKon merkitys omalle urallesi pelata tai valmentaa tai toimia SaPKossa?

Savonlinnassa pääsi ja joutui toimimaan vahvojen perinteiden kanssa josta ammennettu oppi toivottavasti kantaa minua työssäni tänään ja tulevaisuudessa. SaPKo ja Savonlinna tulee aina olemaan iso osa minua sekä meidän perhettä.

4. Ketkä olivat oman aktiiviaikasi (tehtävästä riippuen) mieleenpainuvimpia pelaajia tai henkilöitä?

Voi voi, toisen kauden koko joukkue josta minulle jäi myös siviilipuolen ystäviä vaikka olimmekin valmentaja pelaaja suhteessa. Sane ja Lene kenen kanssa sain valmentaa. Pepi jonka kanssa rakentavasti väännettiin ja käännettiin. Tänäkin päivänä joulut toivotamme Pepin kanssa. Karppa josta tuli minun elämään iso ihminen ja pidämme paljon yhteyttä kiekonkin ulkopuolella. Arja ja sämpylät sekä huolenpito joukkueesta. Linkku jonka kanssa huono huumori kukkii edelleen sekä jamppo jolta edelleen pyydän luistin teroitukset ennen Woutien turnausta. Tietenkin HION hieno harrasteporukka joka on paikallisia legendoja täynnä. Heidän kanssaan pääsi jokainen torstai jäällä arkea karkuun. Hallilla toimivat henkilöt joita on edelleen Talvisaloon saapuessa mukava nähdä. Moni jää mainitsematta mutta viihdyin sekä viihdyimme Savonlinnassa hyvin.

5. Mitkä olivat toimikautesi huippuhetkiä tai huippukausia. Onko joku ottelu tai tapahtuma, mikä et unohda? Entä Suurimmat pettymykset?

Suurin pettymys oli ensimmäinen kauteni joka oli monella tapaa vaikea mutta samalla kovinkin kasvattava. Hienoimmat hetkeni SaPKossa oli edellinen juhlaottelu, jossa Myllyksen paita päätyi ansaitusti kattoon sekä voitimme kyseissä ottelussa Hokin.

Myöskin olen edelleen ylpeä toisen kauden joukkueen sitoutumisesta sekä miten ahtaalle pistimme Kookoon pleijareissa. Mielessäni on edelleen mikähän olisi ollut lopputulos mikäli Miika Roine olisi ollut meillä loppukauden, Teemu Suhonen olisi pystynyt pelaamaan ja oman kylän Sean Avery eli Joonas Hyttinen olisi pystynyt pelaamaan sarjan läpi. Koko matka noiden jätkien kanssa on ikimuistoinen.

6. Olet varmaan seurannut SaPKo pitempään. Mikä on mielestäsi  muuttunut vuosikymmenten saatossa Savonlinnassa ja SaPKossa?

Pienestä haastajasta on tullut kestomenestyjä ja seura on jo tovin satsannut hienosti urheiluun.

7. Nimeä kaikkien aikojen SaPKon tähtikentällinen ( SaPKossa pelanneet), kuka on ollut  mielestäsi SaPKon paras pelaaja kautta aikojen?

Mv Seppo Aksila, pakit: Paavo Tirkkonen ja  Teemu Suhonen
hyökkääjät: Jaakko Koikkalainen, Pekka Tirkkonen ja Mikko Nuutinen

8. Miten harjoittelu on pelaajan tai valmentajan näkovinkkelistä muuttunut omana aikanasi?

Pelaajien tietoisuus omasta itsestään urheilijana on kasvanut huomattavasti.

9. Olosuhteista puhutaan paljon – Millaiset olivat olosuhteet aikanasi pelata tai valmentaa SaPKossa.

(Tekojää tuli Savonlinnaan 1966 ja nykyinen jäähalli valmistui  1978 ja harjoitushalli valmistuu 2018)

Hallihan olisi kyllä päivityksen tarpeessa, mutta Mestikseen riittävällä tasolla. On hienoa että uusi harjoitushalli on saatu Talvisaloon, joka varmasti tulee helpottamaan uusien tähtipelaajien syntymistä.

10. Tuleeko mieleen, joku erikoinen tapaus tai asia tai sattuma SaPKo ajoilta ( jonka voi jo nyt kertoa)?

Eiköhän minun toisen kauden Joona Mannisen esiintyminen tänä syksynä tositv:ssä kuvaa häntä ja hänen hauskaa kauttaan SaPKossa 🙂

11. Jos saisit päättää, miten muokkaisit suomalaista jääkiekon pääsarjojen  sarjajärjestelmää? Onko nykymuotoisella Mestiksellä tulevaisuutta?

Liigassa sekä Mestiksessä olisi 12 joukkuetta.

12. Onko Savonlinnassa joskus mahdollista pelata jääkiekkoa nykymuotoisella pääsarjatasolla?

Tämän hetken sarja järjestelmällä en nää mestiksestä joukkueita liigassa sarjojen taloudelliset erot ovat liian suuret sekä liiga tällä hetkellä liian laaja.

13. Mitkä ovat mielestäsi SaPKon huippusaavutukset tai kohokohdat ( Nousu Suomi Sarjaan 1964 , Nousu Mestaruusarjaan 1966, Sm -sarja karsinnat 1973, Linna Hockeyn aika 1980 -luvun alussa, Liigakarsinnat 1995, Mestismestaruus 2017 vai joku muu asia tai kokonaisuus?

Ehdottomasti Mestismestaruus 2017.

14. Elämässä on yla- ja alamäkeä ja joskus tasaisempaa- niin myös seuratyössä. Mitkä olivat SaPKo aikasi pettymyksiä?

Kauden 2013-14 pelaaminen ja menestymättömyys.

15. Mitkä ovat terveiset 90 -vuotiaalle Savonlinnan Pallokerholle ja Savonlinnalaiselle jääkiekolle?

OLKAA YLPEITÄ HIENOSTA SEURASTA!