« Takaisin

SaPKo 2018-2019 – Kokeneita paluumuuttajia ja vahvoja jatkajia

23.3.2018
Kategoria: Edustusjoukkue

SaPKon tulevan kauden joukkue rakentuu pikkuhiljaa ja joukkueeseen palaavat tulevalle kaudelle kauden 2016-2017 kapteeni Juuso Forsström ja kaudella 2015-2016 SaPKon kapteenina toiminut Joonas Toivanen. Näiden pelaajien myötä joukkueeseen saadaan yli 600 ottelua Mestis kokemusta ja molemmat paluumuuttajat tuntevat SaPKon toimintatavat ja kulttuurin.

Nykyisistä sopimuspelaajista joukkueessa jatkavat puolustajat Jimi Kuronen ja Ville Väinölä. Uutena kasvona joukkueeseen liittyy SaPKon A-junioreista puolustaja Niklas Holopainen.

Juuso Forsström ja Joonas Toivanen pelasivat kuluneen kauden Espoo Unitedissa ja ollen sielläkin joukkueensa runkopelaajia. Joonas Toivanen pelasi lisäksi kauden 2016-2017 TuTossa. 26 vuotias Joonas Toivanen aloittaa kahdeksannen kautensa Mestiksessä ja kuudennen SaPKossa. Runkosarjan otteluita on Joonakselle kertynyt Mestiksessä 330 ja pisteitä siinä ohessa 159.

27-vuotias Juuso Forsström viime kauden 2016-2017 SaPKon mestarijoukkueen kapteeni palaa vuoden Espoon visiitiin jälkeen takaisin Savonlinnaan ja tuleva kausi on Juusolle neljäs SaPKossa. Juusolla on takanaan 287 runkosarjan Mestis ottelua ja tuleva kausi on 9:s tasavallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Puolustaja Jimi Kuronen jatkaa pässipaidassa myös tulevalla kaudella. Jykevä puolustaja teki menneellä kaudella runkosarjassa muikeat teholukemat 7+21 ja Jimillä tuleva kausi on viides Mestiksessä ja takana on lähes 200 runkosarjan ottelua. Meillä on lupa odottaa Jimiltä ensi kaudella läpimurtoa sarjan kärkipuolustajien joukkoon!

Ville Väinölä vakiinnutti paikkansa pässien puolustuksessa ja kiekolliselta Pelicansin kasvatilta on lupa odottaa läpimurtoa Mestis tasolle tulevalla kaudella. Kaikkiaan Ville Väinölällä on takanaan toistaiseksi 91 Mestiksen runkosarjan ottelua ja 7 SM-liigaottelua Pelicansissa kaudella 2014-2015.

Uutena kasvona puolustuspäässä nähdään Warkiksen kasvatti ja SaPKo A-junioreihin kesken kauden tullut 19 -vuotias Niklas Holopainen.