« Takaisin

Krisztián Nagy, Jesse Lyytinen sekä Jesse Ahonen SaPKoon

4.6.2021
Kategoria: Edustusjoukkue

SaPKon tulevan kauden hyökkäys vahvistuu Unkarin maajoukkuepelaaja Krisztián Nagylla ja puolustusta vahvistavat Jesse Lyytinen ja Jesse Ahonen

 

Keskushyökkääjä Krisztián Nagy siirtyy Savonlinnaan Unkarin liigan MAC HKB Újbudasta. Nagy on pelannut Suomessa aiemminkin, kaudella 2010–11 hän edusti TuTon U18-joukkuetta ja kaudella 2011–12 Kalpan U18-joukkuetta. Nagy on ollut viime vuosina Unkarin maajoukkueen vakiokasvoja ja edustanut maataan myös MM-kisoissa 2016

 

Jesse Lyytinen saapuu SaPKoon Kalajoen JHT:sta, jossa hän pelasi viime kaudella 20 ottelua tehoin 5+15. Kuopiolaislähtöinen puolustaja on pelannut myös SaPKon U20-joukkueessa kaudella 2019–20.

 

Puolustaja Jesse Ahonen siirtyy Savonlinnaan Suomi-Sarjan Giantsista. Pelicans-kasvatti on pelannut urallaan kaksi liigaottelua Pelicansissa sekä edustanut Mestiksessä Heinolan Peliittoja sekä Tampereen Kooveeta. Kaudella 2017-18 hän pelasi MHL-liigaa Kiinalaisessa Kunlun Red Starsissa.

 

Päävalmentaja Niko Erosen kommentit uusista hankinnoista

Krisztián Nagy

Kokenut Unkarilaissentteri, joka on nähnyt urallaan yhdet MM-kisat sekä edustanut maataan vakituisesti eri turnauksissa vuodesta toiseen. Tunnollinen kahden suunnan pelaaja, jolla on myös valtavasti potentiaalia tehdä tulosta hyökkäyspäässä.

 

Jesse Lyytinen

Isokokoinen rightin pakki, jolla on historiaa myös SaPKon junioreista ja nyt hän pääsee ottamaan ensiaskeleitaan Mestiksessä. Viime kaudella Suomi-Sarjassa eniten pisteitä tehnyt puolustaja. Pelitaitava puolustaja ja nyt on mielenkiintoista nähdä jatkuuko pistetehtailu myös meillä.

 

Jesse Ahonen

Jesse lähtee hakemaan toista tulemista uralleen. Hän on huippukunnossa ja valmis taistelemaan itsensä takaisin Liiga-ympyröihin. Pelaajana hän on luotettava omanpään puolustaja ja vahva kaksinkamppailija.

 

Lisätiedot

Hannes Pöllänen 0405301381