« Takaisin

Koronapassi sekä maskipakko käyttöön SaPKon Mestis-otteluissa

28.12.2021
Kategoria: Edustusjoukkue

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueelle kohdistuu kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin yli 50 hengen tilaisuuksiin 23.12.2021 alkaen.

Tämän johdosta SaPKo ottaa koronapassin käyttöönsä toistaiseksi torstain 30.12.2021 Ketterä-ottelusta alkaen. Koronapassi tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä kaikilta yli 16-vuotiailta henkilöiltä.

Lisäksi kaikki Mestis-seurat ovat yhdessä päättäneet ottaa jälleen käyttöön maskipakon ottelutapahtumissa.

Näillä järjestelyillä mahdollistetaan turvallisen ja vastuullisen ottelutapahtuman toteuttaminen.

 

KUINKA SAAN KORONATODISTUKSEN?

 

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta ”Koronatodistus”. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi, tai muulle laitteelle. Voit myös ottaa siitä kuvakaappauksen. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.
Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Terveydenhuollon ammattilaisia on ohjeistettu kirjaamaan testitulos viiveettä tietojärjestelmään. Yleensä testitodistus on saatavilla vuorokauden kuluessa näytteen ottamisesta.

Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta siitä yksiköstä, jossa rokotus on annettu tai testi on tehty.

 

KORONAPASSIN KÄYTTÖ SApkon kotiotteluissa

• Saavu otteluun ajoissa!

• Varaudu näyttämään sisäänkäynnin yhteydessä koronapassi (esimerkiksi tulosteelta tai matkapuhelimen näytöltä) ja kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti riittää). Ota koronapassi ja henkilötodistus valmiiksi esille, jotta sisäänkäynti on mahdollisimman sujuvaa.

• Liput ja kausikortit tarkastetaan koronapassitarkastuksen jälkeen.

 

USEIN KYSYTTYÄ KORONAPASSISTA – KANTA.FI